Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ...


Λογικό είναι να έχουμε απορίες..θα μας λυθούν άραγε ; Τις 2 προηγούμενες φορές δεν...ούτε φωνή ούτε ακρόαση...Γι αυτό λοιπόν θα προσπαθήσουμε με λίγη δόση χιούμορ να εκφράσουμε τις απορίες μας, και καλό θα είναι να μην γίνουν πάλι αβαβα...αλλά και να γίνουν εμείς πάλι θα γελάσουμε γιατί το γέλιο είναι υγεία. Πριν κάτι μήνες ασχοληθήκαμε με
το θέμα με 2 άρθρα. Το πρώτο FABIA ;;; ΕΓΓΥΗΣΗ ;;; ΑΓΩΝΕΣ ;;; ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΛΑ ;;; και το δεύτερο ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΤΕΛΙΚΑ ; ΑΣΑΦΙΕΣ & ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ... Παρόλο που στείλαμε σχετικά ερωτήματα πριν δημοσιευτούν τα άρθρα που θα μας έλυναν απορίες, κάποιοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας απαντήσουν. Το γιατί το αφήνουμε στην διακριτική ευχέρεια τους να πουν. Οκ πάμε παρακάτω...Στον τεχνικό κανονισμό για το 2018 έγιναν κάποιες αλαγές σε σχέση με το 2017 ( όλος ο κανονισμός εδώ ) και σε ένα σημείο βλέπουμε αυτό :
(Αυτός είναι ο τελευταίος τεχνικός κανονισμός που βρίσκουμε, παρακαλούμε αν έχει γίνει κάποια μεταγενέστερη τροποποίηση να ενημερωθούμε προκειμένου να προβούμε σε διόρθωση)


Ωραία λέμε κι εμείς και τρέχουμε σε μια αντιπροσωπεία να βάλουμε κι εμείς πρόγραμμα σε 2-3 ΙΧ που θέλουν να αυξήσουν λίγο την ιπποδύναμη τους. Ρωτάμε...μας κοίταζαν περίεργα, δεν βγάζει πρόγραμμα η μητρική Skoda, το εργοστάσιο δηλαδή. Μα όχι τους λέμε, δεν ξέρετε εσείς, το λέει καθαρά. Παραλίγο να μας στείλουν σε γνωστή απογευματινή εκπομπη.  Υπόψιν για να γνωρίζει ο κόσμος - ο εισαγωγέας Κosmocar, είναι ο εισαγωγέας, εισάγει τα αυτοκίνητα, τα ανταλλακτικά, κάνει τα σεμινάρια στους τεχνικούς, βγάζει τους τιμοκαταλόγους, κτλ κτλ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ. ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ KOSMOCAR ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΤΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ! Αυτό για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν μπορείς να πας στην Kosmocar να κάνεις Service γιατί πολύ απλά δεν έχει συνεργείο. Γι αυτό έχει αντιπροσώπους. Ελπίζουμε να είναι κατανοητό τώρα.

Στο δια ταύτα (γιατί ξεφύγαμε λίγο), καλά λέμε αφού δεν υπάρχει original πρόγραμμα, τότε τι πρόγραμμα είναι αυτό ; Ποιος τεχνικός της Kosmocar το τοποθετεί και το ξηλώνει πριν και μετά τον αγώνα ;;; Μπα...λάθος θα κάναμε. Μάλλον θα ισχύει εκείνο το δελτίο τύπου (όχι της ΟΜΑΕ τονίζουμε) που έλεγε για παράλληλο άγραφο. Ναι αλλά ο τεχνικός κανονισμός δεν λέει πουθενά για παράλληλο εγκεφαλάκι, το λέει καθαρά, πρόγραμμα. Εκτός αυτού ο εγκεκριμένος τεχνικός κανονισμός (ξαναλέμε παρακαλούμε αν έχει γίνει κάποια μεταγενέστερη τροποποίηση να ενημερωθούμε προκειμένου να προβούμε σε διόρθωση), γράφει αναλυτικά τις τροποποιήσεις και τι απαγορεύεται:
Για να μπει ο παράλληλος επεμβαίνεις στην πλεξούδα, και αυτό δεν αναφέρεται στις τεχνικές προδιαγραφές του κατασκευαστή, ούτε στον τεχνικό κανονισμό. Ίσα ίσα που απλώνεις μπαλαντέζα και επεμβαίνεις στο ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου, πέραν των προδιαγραφών του κατασκευαστή. Να δείτε ένα βίντεο που βρήκαμε στο youtube από VW TSI


Eύλογα λοιπόν γεννιούνται απορίες. Παράλληλος ή πρόγραμμα ? Στην Ρόδο και τη Ριτσώνα ποιος τεχνικός της Kosmocar έβαλε/έβγαλε πρόγραμμα ; ( διευκρίνιση--της Kosmocar όχι κάποιος τεχνίτης υπάλληλος σε κάποια αντιπροσωπεία του δικτύου). Το εγκεφαλάκι είναι ανταλλακτικό της Skoda ή θα ρωτήσουμε σε καμιά αντιπροσωπεία και θα μας παραπέμψουν σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή ; Θα μας πείτε τωρα, γιατί βρε παιδιά δεν ρωτάτε στην Κosmocar να σας λύσουν τις απορίες ;;; Γιατί πολύ απλά ο θεσμός δεν είναι της Kosmocar, και πολύ απλά τα δελτία τύπου και όλα τα σχετικά δεν τα στέλνει η Kosmocar αλλά ο ΣΟΑΑ.

Γιατί έχουμε τόσες απορίες ; Γιατί πολύ απλά θελουμε να ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες, να μας λυθούν όλες οι απορίες, να είμαστε σίγουροι για όλα και...άντε να σας το πούμε...ίσως, λέμε ίσως δείτε Fabia III by Skoda Club, θα δείξει...δεν υποσχόμαστε τίποτα ακόμα.
Είναι απαράδεκτο όμως να γίνονται ερωτήματα και να μην πέρνουμε απαντήσεις, τόσο ως αυτοκινητιστικό site όσο και ως fan club της Skoda. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε απαντήσεις στις ερωτήσεις/απορίες μας prive. Άλωστε τι πιο ωραίο από τον δημόσιο διάλογο, να ενημερώνετε και ο κόσμος; 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

INSTAGRAM

facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

TWITTER

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Followers

Translate