Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

RALLY ΚΥΠΡΟΥ 2018 : ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ...AND ACTION !!!


 Η Κύπρος ζει στον πυρετό του Ράλι Κύπρου 2018. Ήδη τα πληρώματα και οι ομάδες έχουν εγκατασταθεί στο χώρο του Service Park στη Λάρνακα ενώ χθες είχαν και την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σε επιλεγμένες διαδρομές, λίγες μέρες πριν από την εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Τσερίου σε δύο ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές, με διαφορετικό οδόστρωμα. Στη Λάρνακα και πιο συγκεκριμένα στην προέκταση των Φοινικούδων προς τη
Μαρίνια, στεγάζεται το service park του αγώνα έχει στηθεί ένα πραγματικό υπερθέαμα με τις ομάδες να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεγάλη μάχη. Το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου με τα ελεύθερα δοκιμαστικά, και την κατατακτήρια ειδική διαδρομή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης στον αγώνα. Αυτή θα γίνει σε μια διαδρομή 6.33 χιλιομέτρων λίγο έξω από τη Λάρνακα. Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα παρά το κάστρο στις Φοινικούδες, θα γίνει η εκδήλωση για την επιλογή θέσεις εκκίνησης, ενώ στις 19:00 θα γίνει η εορταστική εκκίνηση του αγώνα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.
Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά το Σάββατο 16 Ιουνίου όπου τα πληρώματα θα  καλύψουν έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) μήκους 94,34 χιλιομέτρων.
Την Κυριακή τα πληρώματα θα ξεκινήσουν για τις υπόλοιπες επτά ειδικές διαδρομές του αγώνα. Ξεχωρίζει φυσικά η Super Special Stage που διεξάγεται για άλλη μια χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας. Η αγωνιστική μέρα θα ξεκινήσει με τη γρήγορη και θεαματική ειδική στο Γέρι μήκους 22,00 συνολικά χιλιομέτρων και θα ακολουθήσει η Psaltis Eneos Super Special Stage στη Λευκωσία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ειδικές στη Λάγια και τα Λεύκαρα μήκους 12,67 και 19,82 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Μετά το σέρβις στη Λάρνακα οι διαδρομές θα επαναληφθούν με εξαίρεση την Super Special Stage που θα γίνει μόνο μια φορά. Να σημειώσουμε πως οι ειδικές με την ονομασία Golden Stage θα έχουν και χρηματικά έπαθλα !
Σε σύνολο 62 πληρωμάτων, τα πληρώματα που θα τρέξουν με αγωνιστικά κατηγορίας R5 είναι 17 ! Από τους δικούς μας ξεχωρίζει φυσικά ο Σίμος Γαλαταριώτης με τον Αντώνη Ιωάννου με την Fabia R5 μετά την επιτυχημένη εμφάνιση τους στο φετινό ράλλυ Ακρόπολις. Όσον αφορά τον  Αλέξανδρο Τσουλόφτα, έπειτα από την ανακοίνωση του όλοι ήξεραν πως δεν θα τρέξει στο Ράλι Κύπρου, σήμερα εθεάθη το αυτοκίνητο του, και η ομάδα του επιβεβαίωσε ότι θα βρεθεί στην εκκίνηση.
(special thanks Stathis Efstathiou for the photos !!!)










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

INSTAGRAM

facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

TWITTER

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Followers

Translate