Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

ΘΕΜΗ ΧΑΛΚΙΑ-ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ - ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ (Δ.Τ ΧΑΛΚΙΑ)


Όπως όλη η Ελλάδα & όλη η φίλαθλη κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού γνωρίζει, ο Θέμης Χαλκιάς νοίκιασε για το φετινό Ράλλι Ακρόπολις ένα Fabia R5. Μάλιστα είχε δικαίωμα δοκιμών πριν τον αγώνα μόνο 60 χιλιόμετρα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν νοικιάζεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, μαζί νοικιάζεις και κάποιες υπηρεσίες. Δηλαδή τους τεχνικούς, την τεχνική υποστήριξη, ανταλλακτικά και πάει λέγοντας. Περιττό να πούμε ότι η ενοικίαση μιας R5 είναι πανάκριβη. Αρκεί μόνο να ρωτήσετε το
Διαμαντή που έχει ιδιόκτητη Fabia R5 να σας πει το κόστος ενός αγώνα, να σας πέσει το σαγόνι, ή τον Σωκράτη που έχει νοικιάσει Fabia R5 για να καταλάβετε.
Όταν μάθαμε ότι ο Θέμης Χαλκιάς θα τρέξει με την Fabia R5 η χαρά μας απερίγραπτη που εμείς οι φανατικοί Skodaκηδες θα δούμε άλλον έναν Έλληνα να τρέχει στον εθνικό μας αγώνα, και δεν σας κρύβουμε πως η συμπεριφορά του θέμη απέναντι μας ήταν πρωτόγνωρη, μάζι στην τρέλα μας, στη ζούρλια μας για τα Skoda, να δέχεται τα πειράγματα μας, να μας απαντάει σε ότι τον ρωτάμε, ακόμα και πριν κατέβει από το αμάξι...Αυτά δεν ξεχνιούνται. Αυτές οι συμπεριφορές απέναντι σε φίλαθλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού (και της Skoda στην προκειμένη περίπτωση ) είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους !
Στις ειδικές όπου πέρναγε ο Θέμης και οι άλλοι Έλληνες γινόταν πανικός, χειροκροτήματα, ενθουσιασμός, παραλήρημα...Αρκεί να δείτε τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Περι ΟΜΑΕ : καταρχήν να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους κριτές στις ειδικές, και στο service park που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την διεξαγωγή του αγώνα, που τους έφαγε ο ήλιος, η ζέστη, η ορθοστασία και η σκόνη με μόνο στόχο την ομαλή διεξαγωγή του εθνικού μας αγώνα. Ναι κυρίες και κύριοι αυτοί οι΄άνθρωποι είναι η ψυχή του αγώνα και όχι οι καρεκλάκηδες. Μετά το συμβάν που έγινε με την Fabia R5 μετά το τέλος του αγώνα, το πλήρωμα ζήτησε να τιμωρηθεί η ομάδα που ανήκει το αυτοκίνητο και όχι το πλήρωμα, μιας και δεν είχε καμία ευθύνη. Η συμπεριφορά απέναντι στο πλήρωμα από τους τεχνικούς έφορους ήταν παγωμένη εώς απαθής...Μα καλά πάτε στα καλά σας ; Είναι συμπεριφορά αυτή σε έναν άνθρωπο και σε μια οικογένεια που είναι στον χώρο 35 χρόνια και δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ ; Σε έναν άνθρωπο που έχει χορηγήσει και μέρος του Ακρόπολις τα προηγούμενα χρόνια; Ξεχνάτε αγαπητοί έφοροι πως το Ακρόπολις τελείωσε και ήδη ακυρώθηκε το Ράλι Κένταυρος λόγο έλλειψης συμμετοχών. Είδατε κόσμο στις ειδικές και πήραν πάλι τα μυαλά σας αέρα ; Πάλι θα ξενερώσετε τον κόσμο και δεν θα πατάει στους αγώνες ; Το αύριο δεν το κοιτάτε ; 'Η μήπως δεν ξέρουμε τι έγινε στο Μαρκόπουλο και στην ανασυγκρότηση στη Θήβα; Μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι οι άνθρωποι και οι συμπεριφορές. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε να μην τιμωρηθεί το αυτοκίνητο. Εφόσον βρέθηκε παρατυπία ορθά να κάνετε τη δουλειά σας...όχι όμως να το παρακάνετε... (αλήθεια και σε άλλους αγώνες με skoda τι γίνεται ;;; Ευκαιρία να το μάθουμε μιας και στα Δ.Τ όταν θέτουμε τεχνικά ερωτήματα/απορίες δεν μας απαντάνε).  Εκτός από τον αρχικό τεχνικό έλεγχο δεν εγιναν και ενδιάμεσοι τεχνικοί έλεγχοι ; Aπλή ερώτηση....

Ο Θέμης και ο Λεωνίδας μετά το συμβάν είπαν αλήθεια και το ξέρουν όλοι αυτό και το είδαν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή με το τεχνικό κομμάτι του αυτοκινήτου. Η ομάδα κάνει το service, το ετοιμάζει, και το παραδίδει και το πλήρωμα μόνο το οδηγεί. Δια του λόγου το αληθές, το βίντεο αυτό είναι από το Σαββάτο το μεσημέρι, μετά το τέλος του πρώτου σκέλους. Το αμάξι αφού έχει περάσει από τα τραπεζάκια (χρόνους, service in κτλ) έρχεται στο χώρο που είναι το service της Motorsport Italia (RB Motorsport), ο Θέμης κατεβαίνει, και απομακρύνεται, και το ακουμπάνε μόνο οι μηχανικοί της RB Motorsport. Αυτό το έβλεπε όλος ο κόσμος και ο ντουνιάς και τις 3 μέρες.Θέμη Χαλκία και Λεωνίδα Μαχαίρα όλοι εμεις το official fan club Skoda Club Greece/ Skoda Club Peloponnhsou (skodaclub.com.gr) σας ευχαριστούμε θερμά για όλα. Για εμάς είστε οι νικητές. Είμαστε δίπλα σας ! Το δίκιο θα νικήσει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Σε πρώτο πρόσωπο

Φέτος στο Ράλλυ Ακρόπολις ζήσαμε ένα όνειρο.

Με τον Λεωνίδα Μαχαίρα συμμετείχαμε στον εθνικό μας αγώνα με ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών R5.
Παρά τη μικρή διάρκεια προσαρμογής, καταφέραμε να κινηθούμε σε ένα γρήγορο ρυθμό, να προσφέρουμε θέαμα και να πετύχουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Κατακτήσαμε την 11η θέση της Γενικής, αλλά κυρίως την 1η θέση ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα που συμμετείχαν για το ERC, αλλά και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Η δυσάρεστη εξέλιξη...

Κατά τη διάρκεια του τελικού τεχνικού ελέγχου, διαπιστώθηκε τεχνική παρατυπία στο ρεζερβουάρ του Skoda Fabia R5.
Παρατυπία συνδεδεμένη με την ασφάλεια του αυτοκινήτου και, δυστυχώς για όλους, δεν εντοπίστηκε ούτε στη διαδικασία έκδοσης της τεχνικής ταυτότητας, ούτε στη διαδικασία του τεχνικού ελέγχου πριν από την αφετηρία.
Πρόκειται για αμέλεια των τεχνικών μας, που όμως δεν επηρεάζει στο παραμικρό την απόδοση του αυτοκινήτου και η οποία δε μας έδωσε κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους συναθλητές μας.
Ως αποτέλεσμα, όμως, η συμμετοχή μας αποκλείστηκε από την τελική κατάταξη, και τα χαμόγελα και οι πανηγυρισμοί στη ράμπα μετατράπηκαν σε μια τεράστια απογοήτευση.

Είναι υπερβολή, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι δε γνωρίζαμε για τη συγκεκριμένη παρατυπία στο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο και είχαμε νοικιάσει από τη Motorsport Italia. Εταιρεία με τεράστια εμπειρία στα ράλλυ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Άλλωστε, στα 35 χρόνια που η οικογένεια Χαλκιά συμμετέχει σε αγώνες, ουδέποτε έχει συμβεί ή υπονοηθεί η οποιαδήποτε τεχνική παρατυπία. Πάντα όλα μας τα αυτοκίνητα ήταν, είναι και θα είναι σύννομα με τους κανονισμούς.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, θεωρήσαμε δίκαιο και ζητήσαμε από τους τεχνικούς εφόρους του αγώνα να τιμωρηθεί η ομάδα που μας παρείχε το αυτοκίνητο, και όχι η συμμετοχή, και ειδικά το πλήρωμα, αφού ως επιβαίνοντες είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τέτοιες τεχνικές λεπτομέρειες.

Το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό, ενώ πρέπει να αναφέρουμε με λύπη ότι κανείς από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και τους Έλληνες τεχνικούς εφόρους δεν έδειξε ενδιαφέρον, ώστε να υποστηρίξουν τις θέσεις των αθλητών τους.

Σκέψεις, αντί επιλόγoυ...

Τα ερωτηματικά που μας βασανίζουν είναι πολλά. Άλλα συνδεδεμένα με υποθέσεις και άλλα με γεγονότα, που σχετίζονται και με ανθρώπινες συμπεριφορές, ακόμα και στη διαδικασία της τελετής τερματισμού. Πανηγυρίσαμε πάντως δεόντως, έχοντας δίπλα μας τις οικογένειές μας και τους φίλους μας, και είναι ό,τι κρατάμε από το φετινό αγώνα, όπως εξελίχθηκε για τη συμμετοχή μας.

Σημαντικό ότι, σε συνδυασμό με τις επιδόσεις μας, ο αποκλεισμός μας αντιμετωπίστηκε με ευγένεια, συμπάθεια και στήριξη από τους συναθλητές μας, ακόμα και από όσους βαθμολογικά ευνοούνται.

Είναι σαφές πως τα αρνητικά επακόλουθα αφορούν βεβαίως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χώματος 2018, όπου η συγκεκριμένη απόφαση αφήνει την ομάδα εκτός της διεκδίκησής του, καθώς και το οικονομικό κομμάτι της προσπάθειας, με όλα τα έξοδα τα οποία έγιναν για τον αγώνα δίχως αντίκρισμα.

Είμαστε σίγουροι ότι οι φίλοι των αγώνων ράλλυ καταλαβαίνουν ποιος έχει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, κάτι που ήδη έχουν αποδείξει με την τεράστια υποστήριξη που μας προσφέρουν και μετά τον αποκλεισμό μας.

Ευχαριστούμε, με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουμε στις ειδικές διαδρομές, αφότου όμως λύσουμε το σημαντικό θέμα που προέκυψε, και αποζημιωθούμε για αυτό υλικά και ηθικά, το οποίο για εμάς είναι το πλέον σημαντικό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Θέμης Χαλκιάς

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 31 ΜΑΪΟΥ SERVICE PARK

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

INSTAGRAM

facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

TWITTER

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Followers

Translate