Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΝΙΚΗΤΗΣ

Ο Jan Kopecky με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000 ήταν ο μεγάλος νικητής του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος IRC που διεξάγει την Παρασκευή 16 και το  Σάββατο 17 του μήνα.
Ο αγώνας στις ισπανικές Κανάριες Νήσους ήταν ασφάλτινος και αποτελείτο από 15 ειδικές
διαδρομές που έφταναν τα 240.92 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 30 ενώ τερμάτισαν τελικά 21 πληρώματα.Ο Kopecky έκλεψε κυριολεκτικά τη μπουκιά από το στόμα του Νορβηγού Andreas Mikkelsen με το Skoda Fabia S2000, αφού κατάφερε να τον περάσει μόλις στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα και να πάρει μία ανέλπιστη νίκη! Ο Mikkelsen, αν και είχε ένα προβάδισμα 3.6 δευτερολέπτων, αντιμετώπισε πρόβλημα με τον χρονισμό του κινητήρα του και πήρε τελικά τη δεύτερη θέση, 28.3 δευτερόλεπτα πίσω από το νικητή. Την τελευταία θέση του βάθρου κατέλαβε ο Ισπανός Luis Monzon με Peugeot 207 S2000.Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Γερμανός Sepp Wiegan με Skoda Fabia S2000 ενώ στην πέμπτη θέση ακολούθησε ο Ισπανός Jonathan Perez με Peugeot 207 S2000.
Τη δικίνητη κατηγορία κέρδισε ο τοπικός Joan Vinyes με Suzuki Swift S1600, που βρέθηκε στην πολύ τιμητική έβδομη θέση γενικής, ενώ στη συμβατική κατηγορία πρώτευσε ο Γάλλος Robert Consani με ένα Renault Megane RS.
Άτυχος στάθηκε ο νικητής τoυ περασμένου γύρου στη συμβατική κατηγορία Ricardo Moura με Mitsubishi, που αποχώρησε στη δεύτερη κιόλας ειδική διαδρομή από πρόβλημα στον υπερσυμπιεστή. Την ίδια τύχη είχε και ο Άγγλος Harry Hunt με τη Citroen DS3 R3, που αποχώρησε μετά την τελευταία ειδική από πρόβλημα στην αντλία καυσίμου. Στις σημαντικές εγκαταλείψεις συγκαταλέγονται επίσης ο Γερμανός Gassner με Skoda Fabia S2000 και οι Ουκρανοί Saliuk και Tamrazov με Ford Fiesta S2000.O επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος IRC θα είναι το ασφάλτινο ράλι Βορείου Ιρλανδίας (Circuit of Ireland) και θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Απριλίου, 2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

INSTAGRAM

facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

TWITTER

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Followers

Translate