Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

AΠΟΧΩΡΕΙ Η SKODA ΑΠΟ ΤΟ WRC2 TO 2020


H Skoda Motorsport ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση της εργοστασιακής ομάδας από το WRC2 Pro την ερχόμενη σεζόν.
Η Skoda πήρε αυτή την απόφαση μετά την αποχώρηση του Kalle Rovanpera, ο οποίος ανήκει πια στο δυναμικό της Toyota παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει στα τέλη του 2020.
Η Skoda θα συνεχίσει να πουλάει σε ιδιώτες αυτοκίνητα προδιαγραφών R5, ενώ αναμένεται
να υποστηρίξει εργοστασιακά τον Jan Kopecky την επόμενη σεζόν στο Πρωτάθλημα της Τσεχίας.
Είναι γεγονός πως χάρις στο Fabia R5 οι Esapekka Lappi, Pontus Tidemand, Jan Kopecky και Kalle Rovanpera αναδείχτηκαν πρωταθλητές στην κατηγορία WRC2 Pro, με τους τρεις από τους τέσσερις να βρίσκονται ήδη στη μεγάλη κατηγορία έστω και με μερικό πρόγραμμα αγώνων.
Ο team μάνατζερ της Skoda Motorsport, Pavel Hortek, ρωτήθηκε αν η απόφαση αυτή επηρεάστηκε από την αποχώρηση του Rovanpera: «Φυσικά, γιατί δεν έχουν κάποιον να τον αντικαταστήσει.Ο Oliver Solberg θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για να υποστηρίξουμε, αλλά όχι σε μια ομάδα εργοστασίου.
Έχουμε πωλήσει 328 αυτοκίνητα και έχουμε πολλούς πελάτες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να διατηρήσουμε όλα αυτά και επίσης μια επίσημη ομάδα.
Το γεγονός ότι έχουμε χάσει τόσο καλούς οδηγούς ήταν καθοριστικής σημασίας».
Πράγματι αυτό είναι ένα πλήγμα για την Skoda Motorsport, και είναι γεγονός πως αρκετά νέα φυντάνια έχουν περάσει κατά καιρούς από την ομάδα. Είναι και το Polo R5 που έχει βγει και καταλαβαίνεται...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

INSTAGRAM

facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

TWITTER

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Followers

Translate