Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

OI ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΗΣ FABIA R5 TZAMPAZIS RACING TEAM


Το Σαββατοκύριακο 21/22 Μαΐου έγιναν στην Κορινθία οι δοκιμές της fabia R5 του Διαμαντή Τζαμπάζη, η οποία ήρθε για πρώτη φορά στη Ελλάδα. Στόχος της ομάδας και του πληρώματος ήταν να εξοικειωθούν ακόμα πιο πολύ την Fabia R5,να κάνουν χιλιόμετρα, να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις του αυτοκινήτου σε διάφορες συνθήκες.

Οργάνωση: 
H ομάδα της tzampazis Racing Team είχε φροντίσει οι δοκιμές να γίνουν κάτω από υψηλά μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχαν ασθενοφόρα, πυροσβεστικό όχημα, εθελοντές δασοπυροσβέστες, ειδικοί άνθρωποι  και πολλοί φίλοι του πληρώματος με ενδοεπικοινωνίες που έλεγχαν την κυκλοφορία της διαδρομής, και βοήθησαν όσους θεατές ήθελαν να δουν τις δοκιμές να κάτσουν σε σημεία όπου ήταν ασφαλές. Πραγματικά αυτή την οργάνωση την συναντάμε πρώτη φορά σε δοκιμές, και μας χαροποίησε ιδιαίτερα το υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Οι δοκιμές:
Το Σαββάτο οι δοκιμές έγιναν στα Αθίκια, στην ειδική του Ακρόπολις. Βρεθήκαμε εκεί νωρίς το πρωί. Στην περιοχή επικρατούσε ψιλόβροχο και πάνω στην ειδική, ομίχλη. Ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν και έτσι ξεκίνησαν οι δοκιμές και το πλήρωμα είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την Fabia και σε βρεγμένο οδόστρωμα. To πλήρωμα κινήθηκε σε ήπιους ρυθμούς, με το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.
Την Κυριακή οι δοκιμές έγιναν στην περιοχή του Αγ.Ιωάννη. Oι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές, ο δρόμος στεγνός και κινήθηκαν πολύ γρήγορα ανεβάζοντας ρυθμούς. Κάθε χιλιόμετρο που περνούσε τόσο πιο πολύ εξοικείωση. Την Κυριακή το πλήρωμα έκανε πιο πολλά χιλιόμετρα και οι δοκιμές σταμάτησαν αργά το απόγευμα, σε αυτό βοήθησε και ο καλός καιρός.

Τεxνικά:
Tο Σαββατοκύριακο παρών ήταν η ομάδα του Κύρκου ( Λεωνίδας, Πάνος,Λάμπρος και Βαγγέλης) o Τάσος Ισαΐδης αλλά και τεχνικός της Raceart-tech όπου θα συμβάλει στην προετοιμασία του αυτοκινήτου για τους τέσσερεις  αγώνες που θα συμμετέχει στο εξωτερικό. Όλοι οι τεχνικοί κινήθηκαν σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και όλοι ήταν άριστα συντονισμένοι μεταξύ τους. Το πλήρωμα δοκίμασε τα καινούργια ελαστικά της Pirelli και τα ειδικά καύσιμα της εταιρίας panda που προμηθεύει τις συμμετοχές στο WRC, ERC, WTCC. Δοκιμάστηκαν διάφορα set up στην fabia έτσι ώστε να έρθει στα μέτρα του πληρώματος, αλλά και να μπορούν να έχουν επιλογές κατά την διάρκεια των αγώνων.

Πολλοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν την περιοχή τόσο για το ρεπορτάζ, όσο και για να στηρίξουν την ωραία προσπάθεια της ομάδας, που πραγματικά έφερε άλλο αέρα σε ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Τι μας άρεσε:  
Το club μας επίσημα επισκέφτηκε την ομάδα την Κυριακή, όμως άνθρωποι μας ήταν εκεί και τις δύο μέρες. Μας άρεσε πάρα πολύ η Ελληνική fabia R5 και το νέο της look. Είναι μοναδικά τα χρώματα και το σχέδιο της. Μας άρεσε πάρα πολύ ότι οι δοκιμές έγιναν κάτω από υψηλά μέτρα ασφαλείας, για να μπορέσουν να το χαρούν όλοι, πλήρωμα, θεατές, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως την Κυριακή που επισκεφτήκαμε την ομάδα, τα μέλη μας που πήγαν στην ειδική, έκατσαν να παρακολουθήσουν τις δοκιμές σε σημείο ασφαλές, που τους οδήγησαν οι άνθρωποι είχαν την εποπτεία του χώρου. Μας άρεσε ο συντονισμός της ομάδας των τεχνικών κάθε φορά που το όχημα ερχόταν στο χώρο του Service. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά γινόταν οι απαραίτητοι έλεγχοι, οι συσφίξεις του αμαξώματος, η αλλαγή ελαστικών, και οι ηλεκτρονικές ρυθμίσεις στον εγκέφαλο της Fabia R5. Σίγουρα ήταν μία εμπειρία και ένα θέαμα που θα θέλαμε να το ξαναδούμε.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

INSTAGRAM

facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

TWITTER

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Followers

Translate