Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

 ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 41ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΡΑΛΛΥ

Το 41ο Ολυμπιακό ράλλυ έγινε την περασμένη βδομάδα (17&18 Οκτωβρίου). Ωστόσο 2 μέρες τώρα περίεργα άρθρα από διάφορα site βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 41 Χρόνια γίνεται το Ολυμπιακό ράλλυ, φέτος πείραξε τους οικολόγους και συγκεκριμένα την Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ) επειδή γίνεται στο δρυοδάσος της Φολόης (Ηλεία). Όταν γίνεται η ανάβαση Πιτίτσας (Αχαϊα) δεν πειράζει ; Εκεί δεν μας απασχολεί το δάσος ; Το Μοναστήρι και τους πιστούς ; Ο θόρυβος από τα αγωνιστικά ; Ήρεμα ρωτάμε...απορίες εκφράζουμε. Ο αγώνας διοργανώθηκε νόμιμα από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος, τους  Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και  με τη θεσμική υποστήριξη της ΔΗΚΕ Πύργου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου, καθώς και τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου «ΕΡΜΗΣ»Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει (άραγε θα δούμε ανακοίνωση για την Ανάβαση πιτίτσας ή το Pick Πάτρας που γίνεται μέσα στην πόλη σε κεντρικούς δρόμους ; )

«Τα μαρσαρίσματα ακούγονταν από απόσταση 5 χλμ. Πήγαμε στο σημείο της εκκίνησης των αγώνων και οι διοργανωτές, (ΑΟΛΑΠ-Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου) μας πληροφόρησαν πως είχαν την άδεια του Δασαρχείου, ενώ τα αστυνομικά όργανα που ήταν παρόντα μας είπαν πως έχουν αναλάβει τα θέματα της οδικής ασφάλειας των επισκεπτών που κατέφθασαν με τα ΙΧ τους και πάρκαραν φυσικά μέσα στα δέντρα.

Μάθαμε όμως και άλλα ενδιαφέροντα: Οι αγώνες γίνονται κάθε χρόνο, είναι πανελλήνιας εμβέλειας, (αυτός ήταν 0 41ος) και συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος, οι Δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, με τη θεσμική υποστήριξη της ΔΗΚΕ Πύργου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου, και τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου «ΕΡΜΗΣ».

Αναζητήσαμε το Δασάρχη του Πύργου και τον συναντήσαμε λίγο πιο μακριά απ’ το χώρο των αγώνων, ο οποίος μας επιβεβαίωσε πως έδωσε την έγκρισή του για τους αγώνες, διότι το συγκεκριμένο σημείο του δάσους βρίσκεται εκτός των ορίων της ζώνης ΝΑΤΟΥΡΑ 2000!!!

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού κόλπου (στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει και η περιοχή της  Φολόης) μάθαμε πως δεν είχε καμιά ενημέρωση για το θέμα, ενώ όταν στείλαμε το στίγμα της εκκίνησης των αγώνων μας πληροφόρησε πως βρίσκεται στο όριο της ζώνης ΝΑΤΟΥΡΑ 2000. Τις επόμενες μέρες, το προσωπικό του φορέα θα πραγματοποιήσει αυτοψία για να ελέγξει εάν η διαδρομή των αυτοκινήτων βρίσκεται μέσα ή έξω από την προστατευόμενη ζώνη.»

Όπως υπογραμμίζει η ΟΙΚΙΠΑ ,  το ερώτημα είναι εάν μπορεί να γίνονται αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων στην καρδιά του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ δρυοδάσους της Φολόης, άσχετα εάν βρίσκεται μέσα ή έξω απ’ την προστατευόμενη ζώνη ΝΑΤΟΥΡΑ 2000.

« Μήπως το Δασαρχείο Πύργου θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέση του για τους αγώνες της επόμενης χρονιάς και η Περιφέρεια, οι Δήμοι της περιοχής και οι υπόλοιποι φορείς της Ηλείας, αντί να συνδιοργανώνουν τέτοιους αγώνες να συμβάλουν, στην προστασία της περιοχής από καταπατήσεις, και αυθαίρετες αποθέσεις σκουπιδιών και κυρίως να ενισχύσουν την  οικοτουριστική ανάπτυξη της πανέμορφης περιοχής.

Δραστηριότητες όπως η συγκεκριμένη, δεν συνάδουν με το δασικό χαρακτήρα της περιοχής, η οικολογική αξία της οποίας είναι παγκοίνως γνωστή και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όσοι ελαφρά τη καρδία τις εγκρίνουν ή τις συνδιοργανώνουν.»Πηγή:apokalypseis.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

INSTAGRAM

facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

TWITTER

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Followers

Translate