Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΟΤΑΝ Η SKODA MOTORSPORT ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Για πολλές δεκαετίες το Acropolis ήταν ο εθνικός μας αγώνας.Ίσως ένας από τους πιο σκληρούς παγκοσμίως, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το ονόμασαν το Ράλι των Θεών. Μεγάλα ονόματα, εργοστασιακές ομάδες, κόσμος, θέαμα, προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, και ένα ξέφρενο πανηγύρι γύρο από τις ειδικές που θα περνούσαν τα αγωνιστικά, αφήνοντας πίσω τους πολύ σκόνη.  Η Skoda Motorsport ερχόταν κάθε χρόνο και
συμμετείχε, μην ξεχνάμε πως οι δοκιμές για τους κινητήρες της νέας Fabia R5 έγιναν στις χωμάτινες ειδικές του Acropolis, πάνω σε αμάξωμα fabia S 2000 μιας και τότε δεν είχε παρουσιαστεί ακόμα η R5 και γινόντουσαν δοκιμές, και αργότερα καμουφλαρισμένο το νέο R5.
Τελευταία χρονιά που έτρεξε η Skoda Motorsport επίσημα στην Ελλάδα ήταν το 2014 με την Fabia S2000 και πλήρωμα τους Esapekka LAPPI και Janne FERM, με πινακίδα 11R 0245 | chassis #83 της εργοστασιακής ομάδας Skoda Motorsport.
Το δεύτερο fabia S2000 ήταν της Γερμανικής Skoda Auto, πλήρωμα τους Sepp WIEGAND και Frank CHRISTIAN, με πινακίδα 11R 0246 | chassis #84. το πλήρωμα εγκατέλειψε στην ειδική του Αγ. Ιωάννη από μετάδοση.
Ιστορικά να αναφέρουμε πως ο Εsapekka LAPPI και ο Janne FERM τερμάτισαν 4οι γενικής κατάταξης και ο αγώνας ήταν ERC (Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος). Για πολλά χρόνια το Acropolis ήταν αγώνας του Παγκόσμιου πρωταθλήματος αλλά τα τελευταία χρόνια υποβαθμίστηκε και πλέον είναι αγώνας που προσμετρά στο ERC, αν και το 2017 ευχόμαστε να μην βγει και από το ΕRC...
Από το 2015 και μετά η Skoda Motorsport, με την παρουσίαση του Fabia R5 πλέον συμμετέχει στο WRC2 και έτσι η Skoda Motorsport δεν ξαναήρθε στην Ελλάδα. H μόνη χαρά που μας έχει μείνει είναι πλέων είναι το Acropolis ERC, και τα χρώματα της Skoda Motorsport μας θυμίζει η προτελευταία fabia S2000 που φτιάχτηκε από την εργοστασιακή Skoda Motorsport του κ.Ιωάννη Νομικού. Ιστορικά να αναφέρουμε πως η Fabia S2000 του κ.Νομικού έχει chassis #98 παραγγέλθηκε και αγοράστηκε καινούργια και διατηρεί ακόμα τα εργοστασιακά χρώματα της Skoda Motorsport..χαρακτηριστική λεπτομέρεια, τα μπροστινά φανάρια lED που μπήκαν στις Fabia S2000 παραγωγής 2015.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

INSTAGRAM

facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

TWITTER

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Followers

Translate